Annons:

Annons:

Ett andningshål i tågväntans tider

Den nya stationsloungen på Göteborg Central är ett andningshål för affärsresenären, som tröttnat på trängseln i väntsalarna. Hittar man bara dit väntar av- och uppkoppling samt varm mat.

[i=484029;w440;nb;nl]
Visst – SJ har redan en lounge på Centralen i Göteborg. Men för att ta sig in där och fika krävs att du är stamkund hos det statliga tågbolaget eller kan vifta med en förstaklassbiljett.
På den nya stationsloungen, som drivs av Centralstationens ägare Jernhusen, är det fritt fram för alla – så länge du betalar. Normalpriset är 149 kronor, men kunder hos exempelvis First Card och Öresundståg kan glida in för en betydligt billigare peng. För en privatresenär är nog 149 kronor knappast prisvärt, men för en affärsresenär, som sparat pengar åt jobbet genom att åka ekonomiklass, på tåget är summan inte så mycket att snacka om.
Kruxet är bara att hitta dit. Skyltningen är obefintlig och när vi frågar vid SJ:s informationsdisk hänvisar de oss felaktigt till SJ-loungen. Till sist ser vi en liten, grå skylt. Våra tunga resväskor gör att vi tvingas ta den bullriga lasthissen en trappa upp, en mindre angenäm upplevelse.
Men att sedan träda in i loungen är en befrielse – bort från folkvimmel och hissgnissel. Har du kort om tid kan du slå dig ner på barstolarna, som har utsikt mot tågspåren. På en stor digital skärm följer du tågens avgångstider. Enligt loungens egna beräkningar tar det inte mer än 40 sekunder från loungeentrén ner till tåget på perrongen – om du skulle glömma bort tiden.
Längre in i lokalen finns ett 20-tal vårgröna fåtöljer i modern design, där du sjunker ner med tidningen, surfar trådlöst på din laptop eller slötittar på tv-apparaten, som tacksamt nog är på låg volym.
När TN besöker loungen sent en fredags-
eftermiddag är den välbesökt, men stämningen avslappnad. När vi inte hittar tre lediga fåtöljer intill varandra lyckas vi i stället lägga beslag på Tysta rummet med två bekväma fåtöljer. Det är till för mobilsamtalet eller den intima dialogen man vill att ingen annan ska höra. Vi tar för oss av den omsorgsfullt tillredda maten som ingår i entrépriset: ljumma köttbullar och fräsch pasta- och couscoussallad, plockar till oss av tsatsikin, kexen, den franska osten och sköljer ner med juice och kaffe. Sedan är vi redo att med förnyade krafter borda ett fullsatt tåg mot huvudstaden.
Tips 1: Det finns flera konferensrum att hyra i stationsloungen.

Tips 2:

Lyxa med ett glas vin eller à la carte? Köp i loungens servering

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018