Annons:

Annons:

Lottie fixar töntfri tv

Att se Lottie Knutson dansa zorba eller få ansiktet inkletat med guacamole skulle det kunna vara hög töntvarning på. Men Fritidsresors webb-tvsatsning klarar sig tack vare Lotties naturbegåvning i rutan.

[i=484018;w440;nb;nl]
 
När svensk tv lagt ner sina reseprogram på löpande band – SVT:s Packat och klart och TV 4:s När och fjärran är borta ur tablåerna – tar Fritidsresor chansen och lanserar egensponsrade reseprogram på webb-tv med sin egen kommunikationsdirektör Lottie Knutson som programledare. I dagsläget finns fem program á drygt tio minuter på Fritidsresors hemsida och Expressen-tv och fler är på gång.  Varje program fokuserar på en destination, där vi valt ut programmen Mexiko och Kreta. De är uppbyggda på samma sätt. Lottie träffar en kändis som brinner för destinationen, pratar resmål, äter och däremellan visas två–tre resereportage från resmålet.
Och faktiskt, det skulle nästan kunna misstas för ett traditionellt Packat och klart. Fritidsresor nämns inte en enda gång i programmen och reportagen från Mexiko och Kreta är informativa och inspirerande, allt från ekoturism på Kreta till mayatemplet i Chichen Itza. Vi talar inte om någon granskande journalistik, men det har ju inte direkt kännetecknat reseprogram i svensk tv. Det som är behållningen är Lottie själv och valet av kändisgäster. Att hon ”går genom rutan” vet alla sedan tsunamikatastrofen och rollen som charmig programledare passar henne som hand i handsken. När hon låter deckarförfattaren Marie Ljungstedt, som är stor Mexikofantast, kleta in hennes ansikte med guacamole eller försöker lära sig dansa zorba med Let’s dancestjärnan Tobias Wallin skulle det kunna bli ohyggligt töntigt. Men Lottie bubblar och skrattar, bjuder på sig själv och gästerna skrattar lika avslappnat.De lättsamma intervjuerna blir också ett perfekt forum att ta udden av ”känsliga” frågor. I fallet Mexiko frågar Lottie om Marie Ljungstedt känt sig otrygg när hon varit i Playa del Carmen. Och svaret blir aldrig, följt av en berättelse om en rolig festkväll på stan. När Marie berättar om några mysiga restauranger hon besökt när hon lämnat sitt fina all inclusivehotell inflikar Lottie mot kameran: ”Det är ett bra tips, att skolka lite från all inclusive”. Hur många som letar sig fram till Fritidsresors webb-tv återstår att se, men om inte Lottie Knutson får förslag från ”riktiga” tv-bolag så kommer jag äta upp omslaget till Travel Newstidningen du håller i handen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018