Annons:

Uber ska veta att du behöver skjuts innan du vet det själv

Uber har ansökt om patent på AI-teknik som förutser kundernas vanor och behov. Baserat på användarnas vanor ska aggregerade data förutsäga behoven innan användarna gör det själva. Text: Janne Sundling

Nästa gång du behöver en skjuts hem från en AW på firman kan det finnas en Uber startklar som väntar på dig utanför innan du ens tänkt på det själv.
Uber har ansökt om patent på en teknik som skulle göra det möjligt för appen att förutsäga användarnas vanor. Enligt den amerikanska patentansökan som lämnades in den 20 april vill Uber patentera möjligheten att förutsäga när användare behöver en åktur eller måltid levererad baserat på deras appanvändning och profildata. Sedan kan Uber matcha en förare med jobbet, bjuda in dem och berätta för dem var de behöver vara.

Foto: Istock.


De kallar denna funktion för förhandsmatchning. Appen skulle också ta hänsyn till sannolikheten för att en användare eller förare avbryter en förfrågan och skulle inte utföra förhandsmatchning om ett område inte har tillräckligt med förare för att uppfylla direkta förfrågningar.
Uber använder artificiell intelligens redan nu för att förutsäga ankomst- och leveranstider.
Samtidigt ökade Ubers resultat för första kvartalet med 29 procent jämfört med samma period föregående år. Enligt företagets resultatrapport ökade bruttobokningarna med 19 procent jämfört med för ett år sedan, och dess appar för samåkning och leverans bokade cirka 24 miljoner resor per dag i genomsnitt.
Och nu vill de alltså ligga ännu mer på framkant.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024