Annons:

Annons:

”Vi vill snacka klimatsmart resande med branschen”

SJ gör debut som utställare på Travel News Market i år – och vill snacka klimatsmart resande med resebranschen. TN tog pulsen på Pierre Flodén, ansvarig affärsresebyråer, på SJ.

Varför är SJ med på Travel News Market den 8 november? 

– I dessa tider när både företag och privatpersoner vill resa mer hållbart känns det självklart att SJ, som erbjuder verkligt klimatsmarta resor, ska vara med. Särskilt som vi ser en väldigt tydlig trend där våra företagskunder aktivt styr över sitt affärsresande från flyg till tåg. Det här är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla och nya kolleger i branschen, bli inspirerad och inspirera andra.

Vem på mässan vill ni helst träffa?

– Både nya och gamla branschkollegor och samarbetspartners. För oss på SJ Affärsresor som jobbar varje dag mot affärsresebyråer och företag klappar ju hjärtat lite extra för att träffa resesäljarna på affärsresebyråerna samt travel managers och inköpsansvariga på företag.

Har du varit på mässan förr?

– Självklart, som besökare varje år sedan starten 2016. Det blev ett lyft i fjol när mässan flyttade till Waterfront tycker jag. Eftersom många frågat efter SJ och velat träffa oss är det kul att vi nu kommer att vara på plats som utställare.

Varför ska man resa med SJ?

– För det är ett smidigt och hållbart sätt att resa city till city där du kan använda restiden på ett bra och effektivt sätt, både för att jobba och återhämta dig. Och då pratar vi inte bara om dagtåg, utan vi vill verkligen lyfta våra nattåg som allt fler affärsresenärer upptäcker. I stället för att ta ett fakirflyg i gryningen sover du gott på natttåget och kommer fram utvilad till dina långväga möten.

Besöksnäringens största utmaning?

– Klimatfrågan förstås. Men jag tycker det är viktigt att visa att både företag och privatpersoner på ett lätt sätt kan bli klimathjältar, bara genom att välja tåg framför andra transportsätt. Det är fortfarande många som inte vet att du kan resa med tåg mellan Göteborg och Stockholm 50 000 gånger med samma utsläpp som en enda resa på samma sträcka med flyg. Jämfört med bil kan du ta tåget 25 000 gånger. 

****

Namn: Pierre Flodén

Titel: Ansvarig Affärsresebyråer

Familj: Gift, två vuxna döttrar

Ålder: 48

Bor: Tungelsta utanför Stockholm

Senaste resa: Kefalonia i grekiska övärlden

Reser jag aldrig utan: Mobilen

Favorithotell: Elite Hotel Knaust i Sundsvall

Favoritreseapp: SJs app såklart

Flygbolag som jag åker helst med: Det mest klimatsmarta

Favoritdestination utanför Sverige: Grekland

Min drömresa: Hawaii en gång till

Detta vet vi inte om dig: Jag är en skogsmänniska, och som älskar jakt och fiske.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019