Annons:

11 miljoner gästnätter i Stockholm

Under 2013 nådde Stockholm en ny toppnotering med 11 miljoner gästnätter.

Stockholm ökade med 2 procent i jämförelse med föregående år. Det visar preliminära siffror från Stockholm Visitors Board.
–  Stockholm fortsätter att vara en turistmagnet. Med 11 miljoner gästnätter årligen stärker vi positionen som ett av de populäraste resmålen i Europa. För att Stockholm ska fortsätta växa och stärka sin internationella konkurrenskraft måste vi attrahera ännu fler besökare till Stockholm säger Ulla Hamilton (M), Stockholms stads företagarborgarråd samt ordförande i Stockholm Business Region.
Stockholm är en av Europas populäraste besöksdestinationer och en av de snabbast växande. Det senaste decenniet har antalet gästnätter fördubblats. Och förutsättningarna för ytterligare tillväxt finns. 2014 ser ut att bli ett bra år både när det gäller evenemang och kongresser.
– Med fem stora kongresser inom Stockholms profilområden, flera stora konserter och festivaler finns goda förutsättningar för ytterligare tillväxt inom turismområdet under året. Evenemangsåret toppas från mitten av maj och under juni med dubbla One Direction-konserter på Friends Arena samt med artister som Robbie Williams, Miley Cyrus, Justin Timberlake samt Summerburst och nya Sthlm Fieldsfestivalen, säger Ulla Hamilton (M).

Kommentarer är stängda.