Annons:

Airbnb-värdar tjänar 2 miljoner kr under Almedalsveckan

Under Almedalsveckan väntas 50 000 personer besöka Gotland och framförallt Visby. Det är svårt att hitta ett boende om du inte är ute i god tid och många lokalbor passar på att hyra ut sitt hem under veckan. Under årets politiska arena väntas ungefär 1000 gäster via Airbnb, en ökning på cirka 20 procent från förra året enligt bolagets egna siffror. Samtidigt kommer uppgifter att Airbnb siktar på börsen 2020.

De nationer som i högst utsträckning använder Airbnb under Almedalsveckan är:

1. Sverige

2. Norge

3. Finland

4. USA

5. Danmark

6. Tyskland

7. Australien

8. Kanada

9. Frankrike

10. England

Den genomsnittlige Airbnb-värden tar ca 1 400 kr per natt för att hyra ut sitt boende under Almedalsveckan, och baserat på förra årets siffror tjänade Airbnb-värdar på Gotland nästan två miljoner kronor under Almedalsveckan tillsammans.

Tech-bolaget Airbnb siktar på att genomföra en börsnotering under slutet av 2020. Det rapporterar The Information och hänvisar till källor.

Airbnb-chefen Brian Chesky skall ha gått ut till personalen och utlovat bonus i år för att lindra frustrationen kring den uteblivna noteringen. Det är i så fall första gången på flera år som Airbnb ger bonusar.

Det var även då han gav indikationen kring noteringsplanerna. Om noteringen blir av i slutet av 2020 så sker det i så fall före flera optioner löper ut. Tech-bolaget spår att intäkterna i år blir 3,5-4 miljarder dollar. Företaget möter dels regulatoriska motstånd men även ökad konkurrens från olika aktörer.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024