Annons:

Arbetslösa ny våg av sabbatsårsresenärer

Många nyligen arbetslösa tänker passa på att resa, enligt en enkätundersökning.

Över tre fjärdedelar av de 4 000 britter som valutaväxlingsföretaget Travelex frågat, och som blivit arbetslösa under lågkonjunkturen, planerar att resa under sin arbetslöshet och överväger att ta ett sabbatsår, enligt Travelmole.
Undersökningen visar att 63 procent av de tillfrågade mellan 30 och 55 år är mer benägna att använda tiden till att resa, medan bara 32 procent av de mellan 18 och 24 år planerar att resa under sin arbetslöshet. Travelex menar att detta tyder på en ny generation av sabbatsårsresenärer.
Men till skillnad från de studenter som tar ett helt års ledigt för att resa siktar de mellan 30 och 55 år på i genomsnitt tre månader. Kvinnorna i åldersgruppen skulle resa mellan två och tre månader, männen fem till sex månader.
32 procent ser resandet som en möjlighet att reflektera och fundera på framtiden medan 30 procent i stället skulle passa på att uppfylla drömmar om äventyrsresor och använda tiden till att göra saker som de inte kunde i yngre år. 55 procent skulle också resa till platser utanför de vanliga turistområdena och under det senaste året har Travelex noterat en ökad efterfrågan av mer avlägsna länders valutor.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024