Annons:

Båttur med ABBA-tema i Stockholm

Till tonerna av ”Dancing Queen” och ”Thank you for the music” kan Stockholmsturister i sommar göra en sightseeingtur med ABBA-tema till sjöss.

Det är ABBA The Museum och Strömma Kanalbolag som lanserat sightseeingturen ABBA The Boat Tour. Tre gånger dagligen fram till slutet på augusti sker den knappt en timme långa båtturen från Strömkajen, som tar passagerarna runt Djurgården via Nybroviken och Djurgårdskanalen.

– Vi ser ABBA the Boat Tour som extra rum till ABBA-muséet, fast till havs, där man får veta ännu mer om ABBA, säger Catarina Falkenhav, operativ chef på ABBA The Museum.

Förutom  Stockholm från sjösidan kryddas båtturen med information och anekdoter om ABBA, som är kopplade till platser som syns och passeras från båten, till ackompanjemang av ett pärlband av ABBA-hits. Exempelvis är många klassiska ABBA-bilder tagna i miljöer ute på Djurgården och drömsekvenserna i ABBA The Movie filmades på Djurgården, bland annat på Benny och Fridas egen båt. Dessa bilder finns med i broschyren som delas ut under sightseeingturen.

Hittills är det främst utländska besökare som upptäckt sightseeingturen, enligt Catarina Falkenhav.

– Det är flest britter och nordbor, precis som på museet.

Vid Travel News testtur är det dock glest med resenärer på sightseeingbåten, bara några svenskar och tyskar. Men de två tyska kvinnorna, varav den ena är en gammal ABBA-fan, är desto mer entusiastiska över både ABBA The Museum, som de besökte dagen innan, och båtturen.

–  Museet var en fantastisk upplevelse för mig som aldrig gillat ABBA så mycket förut, nu vill vi göra och se allt som har med ABBA att göra under tiden vi är Stockholm, säger en av kvinnorna till TN.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024