Annons:

BBC varnar för taxi i Stockholm

Det är välkänt i Stockholm att det finns taxiföretag som tar hutlösa priser – men turister kanske inte upptäcker det innan det är dags att betala. Nu varnar brittiska BBC för taxisystemet i Stockholm.

Det är fullt lagligt att ta hur mycket betalt som helst för en taxiresa. Som kund måste man själv titta på prisinformationen innan man sätter sig i bilen för att inte få sig en chock. Medan de stora, etablerade bolagen har ett jämförpris på dryga 300 kronor finns det också bilar där motsvarande resa kostar nästan 10 000 kr. 
Nu har systemet uppmärksammats av BBC, skriver TT.
– Jag tog en taxi från centralstationen till mitt hotell. Till min förskräckelse fick jag betala 40 dollar för en resa på under tre minuter. Receptionisten på hotellet berättade att den sträckan ska kosta max 18 dollar, säger Afdab Noorani till BBC.
Det här kan ge Stockholm ett sämre anseende och påverka turismen negativt, säger Stockholm Visitors Boards vd Peter Lindqvist.
– De flesta reportage om Stockholm som visas i Europa brukar visa Stockholm som ett fantastiskt och välordnat ställe. Detta är en negativ sak, och händer det många andra negativa saker kan det här bli en negativ spiral, säger Peter Lindqvist till ABC.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024