Annons:

Blondiner och älgar – det är Sverige

Vacker natur, snö, god mat, blondiner och älgar. Det är några av de saker som turister förknippar med Sverige.

Visit Sweden har genomfört en studie bland 15 000 personer från bland annat Danmark, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA. Deltagarna tillfrågades vad de förknippar med Sverige.
Många turister svarade snö, vacker natur och god mat, men var tionde tysk tänker på älgar och var tionde fransman på vackra kvinnor, skriver TT enligt DN.
Även nya ämnen har tillkommit bland de traditionella. Intresset sträcker sig nu bortom exempelvis svensk natur och in i svenska kriminalromaner som Henning Mankells och Stieg Larssons böcker.
 – Det börjar komma upp nya områden som inte tidigare har förknippats med Sverige, till exempel svensk design, mode och gastronomi. Men även framgången för svenska deckare lockar turister. Fransmännen är alldeles tokiga i Stieg Larsson, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden.
Men alla tillfrågade hade inte en klar bild av Sverige och landet verkar därmed vara delvis okänt. Exempelvis associerade fransmän till fjordar och amerikaner till choklad.
– Det tar lång tid att ändra bilden av ett land, men vi upplever att Sverige blir allt populärare. Det beror mycket på att det har blivit lättare att ta sig hit med lågprisflyg och på bättre kvalitet på turistmålen, säger Thomas Brühl.

Kommentarer är stängda.