Annons:

Branden på Gran Canaria sprids – 5 000 evakuerade

Den stora skogsbranden på Gran Canaria sprider sig. Sent under söndagen hade omkring 3 400 hektar eldhärjats, ett dubbelt så stort område som spanska myndigheter uppgav tidigt på dagen, skriver TT.

Och enligt regionpresident Ángel Víctor Torres är risken överhängande för att elden sprider sig ytterligare. Under söndagen omfattades omkring 5 000 personer av evakueringar, och siffran kan stiga.

Branden som uppstod i lördags i närheten av staden Tejeda har spritt sig på två fronter, i nordväst har elden nått naturparken Tamadaba, längre söderut hotas kommunen Mogán, enligt lokala medier. Utöver Tejeda har följande byar utrymts: Valsendero, Madrelagua, Las Calderetas och Cuevecillas, Lanzarote och El Prado.

Omkring 700 brandmän kämpar mot lågorna, och 14 flygplan och helikoptrar deltar i insatsen. En annan försvårande omständighet är väderförhållanden med temperaturer på över 30 grader, torr luft och kraftiga vindar. Myndigheterna varnar därför om att det kan ta dagar innan elden är helt under kontroll.

– Vi kan inte göra mer än vad vi gör. Det är inte ett koordinationsproblem, det är problem med kapaciteten. Vi kan inte stoppa en så här stor brand, säger Ángel Víctor Torres.

Det finns ännu inga rapporter om skadade personer.

Kommentarer är stängda.