Annons:

Danmark väntas återöppna i maj

De flesta coronarestriktioner i Danmark kommer att hävas när alla invånare över 50 år är vaccinerade, vilket väntas ske i maj. Det beskedet ger statsminister Mette Frederiksen (S) efter att en majoritet av partierna i folketinget skrivit på en långsiktig återöppningsplan. ”Det bygger dock på vissa antaganden om att vi kan hålla smittan nere och att vi använder coronapass”, säger statsministern.

Därmed ser det ut som att danskarna snart kan skönja slutet på de senaste månadernas restriktioner.

I partiernas överenskommelse står det specifikt att avgörande för återöppningen är tidpunkten då alla i riskgrupp, samt alla över 50 år som vill, har fått sin första vaccindos.

”Risken för dödsfall och överbelastning av vården på grund av corona kommer att minska väldigt påfallande och samhället kan öppnas igen”, säger Mette Frederiksen (S).

Konkret betyder det att danskar från och med den 6 maj förväntas kunna besöka restauranger, teatrar och biografer på samma sätt som innan pandemin. Men det kräver att man kan visa upp ett så kallat coronapass.

Vid större evenemang och nattliv, där det finns risk för superspridning, kommer dock restriktioner att fortsätta gälla.

En kommentar

  1. Reseräven: Danmark gör helt rätt. Här i Sverige funderar Lövfen fortfarande på om det är en panademi eller inte. Bedrövligt skött av sittande regering som Svenska folket valt. Bort med dem 2022.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024