Annons:

Dominikanska Republiken presenterar ny återhämtningsplan för turism

Sedan 1 juli har man öppnat gränserna igen och den 25 augusti hölls en presskonferens av presidenten Luis Abinader där flera nya åtgärder presenterades. För att säkerställa att landet är ett säkert resmål så kommer en ny plan, Responsible Recovery of Tourism, att ledas av presidenten, enligt ett pressmeddelande.

– Vårt mål är att minimera effekterna av pandemin och driva en ansvarsfull återhämtning som prioriterar hälsa, maximerar potentialen för jobbskapande och ekonomisk tillväxt samt främjar en fortsatt hållbar utveckling av sektorn”, berättade president Abinader i ett pressmeddelande.

David Collado, turistminister, nämnde under presskonferensen att den nya administrationen och Association of Hotels and Tourism of Dominican Republic (ASONAHORES) har träffats för att få bättre förståelse för turisters oro över branschens behov.

”Vi är fokuserade på att driva en kontinuerlig tillväxt för sektorn, tillsammans med vårt lands image. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer att övervinna pandemins utmaningar och se till att Dominikanska Republiken förblir den främsta destinationen i regionen för internationella resenärer som besöker oss antingen för semester, affärer, investeringsmöjligheter eller återvänder till sitt andra hem”, berättade turistministern Collado under presskonferensen.

Åtgärderna innebär:

– Från och med slutet av september kommer snabba tester att utföras på slumpmässigt utvalda resenärer vid ankomst, liknande det diagnostiska andningstestet för Covid-19. När denna åtgärd är på plats tas kravet på ett negativt Covid-19 test före ankomst bort. Dock fortsätter det att vara giltigt fram till att detta äger rum.

– Social distansering samt användning av masker kommer att vara obligatoriskt under besökarens vistelse.

– Alla turister som besöker ett hotell kommer att tillfälligt tilldelas en resehjälpsplan som omfattar ersättning vid akuta situationer, digital vård, log vid längre vistelser och kostnader för ombokning av flyg i händelse av infektion. Denna försäkring tillhandahålls utan kostnad för besökaren fram till december 2020 och hela kostnaden täcks av den dominikanska staten.

– För att säkerställa att smittspridning minimeras kommer de hotellanställda att sättas i karantän inom anläggningen. Området kommer att gå igenom olika hälsorelaterade frågor med leverantörer, anställda och andra som arbetar på anläggningen.

– Riktlinjer kommer att införas och anpassas för minimera och mildra risker för de anställda. Enligt regeringen är detta protokoll på väg att certifieras av The World Travel and Tourism Council´s Safe Travels och Buró Veritas, båda är världsledande inom certifiering av sektorn.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024