Annons:

Egyptens turistminister avgår i protest mot terrorism

Egyptens minister för turism, Hisham Zaazou, avgår på grund av att terroristsympatisör blivit utnämnd till guvernör i Luxor.

Egyptens turismminister Hisham Zaazou avgick i helgen i protest mot utnämningen av Adel el-Khayat till Luxorregionens nya guvernör. Adel el-Khayat misstänks vara medlem i eller ha nära band till Gamaa Islamiya, terroristgruppen som den 17 november 1997 mördade 62 personer vid Hatshepsuts tempel, däribland fanns många kvinnliga offer som lemlästades med machete. 58 västerländska turister, inklusive en fyraårig engelsk pojke omkom.

Den terrormisstänkte guvernören utsågs av Egyptens nya regering, som har starka rötter till det fundamentalistiska Muslimska Brödraskapet, och enligt brittiska medier är detta ett stort bakslag för landets turismnäring, vilket är en av Egyptens största inkomstkällor.

Hisham Zaazou utsågs till turistminister i augusti förra året. Han har studerat vid amerikanska universitet UCLA och Harvard, och har erfarenhet från ledande befattningar inom turistnäringen. Bland annat har han varit vd för en stor hotellkedja och blev senare vd för landets turismstyrelse, Egypt Turism Federation.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024