Annons:

Annons:

Eskilstuna kommun säljer Parken Zoo

Klassiska Parken Zoo i Eskilstuna är såld – för 1 krona. Den tidigare kommunalägda djurparken ägs nu av ett investmentbolag med tyska pengar i ryggen, rapporterar Eskilstunakuriren.

Parken Zoo i Eskilstuna har i många år gått back och varit en ekonomisk kvarnsten för Eskilstuna kommun. Men nu har kommunen gjort sig av med den klassiska djurparken.

Investmentbolaget Mimir Capital AB, som finansieras av det tyska fondbolaget Nord Holding, har köpt parken av kommunen. Prislapp: 1 krona.

Ordet ”Zoo” i namnet är redan borta, nu heter djurparken bara ”Parken”. Mimir Capitals plan är att verksamheten ska göra vinst inom tre år och att antalet besökare öka med 30 procent jämfört med 2015.

– I dag tjänar man (i Parken Zoo) ihop pengar under cirka två månader om året, och här finns det fantastiska utvecklingsmöjligheter. Det finns djurpark, nöjespark, bad, camping och vi tror att det går att utveckla även på andra håll. Trädgård är något man kan titta på och olika event. Tar man tillvara på konferensverksamheten, och även kan bjuda på något annorlunda, så kanske man attraherar människor på ett bättre sätt, säger Henry Selenius från Mimir Capital enligt Eskilstunakuriren.

År 2014 gjorde Parken Zoo en förlust på 28 miljoner kronor, med en omsättning på 61 miljoner kronor.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018