Annons:

Europeisk cykelresearrangör gör förvärv i Sverige

Intresset för cykelturism i Sverige växer. Därför går Europas största cykelresearrangör Eurofun in som delägare i Bike Sweden, som arrangerar de guidade cykelsightseeingturerna i Stockholms innerstad.

– I nästa års katalog, som trycks i en halv miljon exemplar och distribueras över Europa, kan vi erbjuda vårt första cykelresepaket i Sverige, och där Stockholm är både start och mål. Samtidigt vill vi locka svenskar att boka våra cykelpaket i till exempel Österrike, Italien och Frankrike, säger Thomas Schmid, vice vd i Eurofun på Sverigebesök.
Bike Sweden ägs av Erik Svedin, reseprofilen Fredrik Clerkestam och Erik Färm. De cykelguidade sightseeingturerna finns från och med i år med i Stockholmskortet, vilket tillsammans med det fina sommarvädret lett till en tredubbling av cyklande sightseeingturister.
– 80 procent av våra gäster väljer vår Djurgårdstur och responsen har varit enormt positiv. Även innerstaden är bra ur cykelsynpunkt. Vi kan cykla längs med Riddarfjärden och det är backfritt, bortsett från Götgatsbacken, säger vd Erik Svedin.
Bike Sweden arrangerar även cyklingsevent för företag, och genom österrikiska Eurofuns investering i företaget växer expansionsplanerna. Eurofun har 75 000 gäster per år och målet är att öka antalet svenska gäster som bokar deras cykelresepaket ute i Europa. Paketen, som oftast sträcker sig över 7–8 dagar, innehåller högkvalitativa cyklar med 24 växlar, övernattningar, transfer av bagage och utförliga beskrivningar av rutterna och deras sevärdheter. Utvecklingen har gått mot att de flesta bokar individuella paket med självguidning i stället för att följa med en större grupp med guide. Cykelturismen i Sverige är dock fortfarande i sin linda.
– Den cykelturism som finns är oftast träningsresor utomlands för tävlings- och amatörcyklister. Men på våra resor är det inte spandexbyxor som gäller. Här kan du cykla i vanliga långbyxor.
Eurofuns populäraste rutt är att cykla längs med Donau från Passau i Tyskland till Wien. Det är också den plattaste rutten. Den nya svenska cykelrundresan ska börja och sluta i Stockholm, vilket underlättar logistiken för utlandsgäster. Men på sikt ser Eurofun och Bike Sweden potential i de statligt finansierade cykelleder som byggs just nu på väst- och östkusten: Kattegattsleden och Sydostleden.
– Vi har stor erfarenhet av vad som krävs av turistisk infrastruktur för att cykellederna ska bli attraktiva och framgångsrika, allt från cykelstandard till specialservice på hotellen, säger Thomas Schmid.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024