Annons:

Annons:

EU:s turism ökar

Antalet övernattningar i EU ökade med 5,1 procent till totalt 3,2 miljarder under 2017. Det visar statistik från Eurostat.

Turistbesöken i EU ökade med upp 6,9 procent 2017. För Sverige låg ökningen på 0,5 procent totalt medan turistövernattningarna steg med 3,9 procent. enligt statistiken från Eurostat.

I Spanien, som med sina 471 miljoner övernattningar är det största turistlandet i Europa, ökade antalet turistnätter med 3,6 procent. I Frankrike låg ökningen på 6,6, Italien 5,4 och Tyskland 2,7.

När det gäller tillväxt toppar dock Lettland med en ökning med 12 procent. Slovenien ökade 11,3 procent och Kroatien med 10,6. Även Portugal, Tjeckien och Cypern hamnar i topp.

I Luxemburg minskar turistnäringen, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Antalet turistnätter i EU har ökat varje år sedan 2009.

Läs mer om statistiken här.

2 kommentarer

  1. hans: Siffrorna grund är de första 10 eller 11 månaderna ifrån respektive land och sedan har en uppskattning gjorts.
    Svara
  2. Anonym: Den 15/1 publicerade ni en artikel där det stod "Det är femte året i rad som Spaniens turism ökar. Landet passerar därmed USA som världens näst största turistland efter Frankrike." Och i denna artikel så är Spanien Europas största turistland. Så vilket är det största turistlandet Frankrike eller Spanien?
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018