Annons:

Premium

Fighten i Florida: Disney vs DeSantis

På ena sidan: ett multiföretag som bara i Florida sysselsätter 75 000 personer. På andra sidan den republikanske guvernören som utmålas som Donald Trumps främste utmanare om att bli republikanernas presidentkandidat. Text: Janne Sundling

”I över 50 år har Reedy Creek Improvement District, en lokal myndighet gett Disney betydande frihet att hantera den dagliga verksamheten”

Walt Disney stämde på onsdagen Ron DeSantis och hävdar att Floridas guvernör genom politiska ansträngningar skadar deras verksamhet. Det är det senaste draget i en tvist som pågått i över ett år. 

DeSantis har kritiserat Disney på grund av deras liberala agenda, som att stödja HBTQ+-rättigheter och andra sociala frågor. Kritiken har slagit an bland konservativa väljare. Men också mött kritik för att ha tagit saker för långt. Disney är en av Floridas främsta skattebetalare och bidrog med mer än 1,1 miljarder dollar i statliga och lokala skatter förra året, och det är en av de största arbetsgivarna i staten.

Den 8 mars 2022 antog Floridas senat en lagstiftning för att begränsa undervisning om könsidentitet och sexuell läggning från dagis till tredje klass. Dåvarande Disney-chefen Bob Chapek…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024