Annons:

Finanskris gör resmål billigare

Kronan faller och gör flera resmål dyrare för svenskarna. Men kronan är inte den enda valutan som tappar i värde och vissa resmål blir i stället billigare.

USA blir dyrare för svenska resenärer när kronan sjunker, men bland annat Sydafrika, Brasilien och Australien blir i stället billigare, enligt DI.
– Orostider pressar, av historiska skäl, mindre valutor som den svenska kronan, säger Tom Friberg, kommunikationschef på Forex Bank.
Euroländer, USA och flera asiatiska och sydamerikanska länder som har sina valutor kopplade till dollarn eller euron blir därmed dyrare.
Just nu är Sydafrika ett av de mest prisvärda länderna att vistas i som svensk. Den sydafrikanska randen har fallit med 27 procent i år. Den turkiska liran har sjunkit med 15 procent, den australiska dollarn med tio procent och den brasilianska realen med fem. Och den isländska valutans fria fall med 35 procent gör även det landet till ett billigt resmål för svensken.
– Islands valuta har sedan årsskiftet gått ned 35 procent så det kan ju vara ett alternativ. Island har länge klassats som ett väldigt dyrt resmål, men nu kan det ju vara tillfälle att åka dit, säger Anders Krook, vice vd på valutaväxlingsföretaget x-change.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024