Annons:

Annons:

Fler gästnätter i Stockholm i februari

Antalet kommersiella gästnätter i Stockholm ökade i februari. Ökningen var dock något mindre än under årets första månad.

Stockholm kunde i februari räkna in 851 000 gästnätter, viker betyder en ökning med 4 procent jämfört med samma månad i fjol. Det är en ökningstakt som motsvarar riket som helhet.

Under månaden ökade de inhemska övernattningarna i Stockholm med +6 procent, med de utländska gästnätter minskade med 1 procent. Bland nordiska besökare är det främst övernattningar från Finland som ökar +16 procent). För Danmark och Norge innebar februari en tillbakagång med 14 respektive 2 procent.

Störst procentuell ökning visade Kina som ökar med 38 procent till 8 462 gästnätter.
Från den största marknaderna Storbritannien minskade antalet övernattningar i februari med 1 procent och landade på 25 910 gästnätter.
Tvåan Tyskland ökade med 8 procent till 17 236 gästnätter och trean USA ökade med 12 procent till 15 921 gästnätter i februari.

Mest minskade antalet kommersiella gästnätter från Polen (-35 procent till 4 366 gästnätter) och Indien (-28 procent till 6 911 gästnätter).

– Design Week äger rum under februari månad, här ser vi ett ökat internationellt intresse som går i takt med att vi profilerar Stockholm som designstad. Förra året kom besökarna från 60 olika länder, i år kom besökarna från 80 olika länder, säger Thomas Andersson, vd för Visit Stockholm i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019