Annons:

Annons:

Fler turister i Sverige under årets första kvartal

Antalet turistövernattningar ökade i Sverige under årets första kvartal: totalt var det 176 000 fler övernattningar vilket är en procentuell ökning med 8 procent.

Totalt var det cirka 2,3 miljoner turistövernattningar från utlandet under januari, februari och mars månad. Det är 176 000 fler än jämfört med samma period förra året  – en ökning med 8 procent. Siffrorna kommer från Tillväxtverket och SCB. Främst är det natur och livsstil som ska locka turisterna.

– Sveriges varumärke står sig, och med effektiv marknadsföring, förbättrad tillgänglighet och mer att uppleva i hela Sverige kan besöksnäringen ta vara på den stora potential till fler turister som finns utomlands, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden i ett pressmeddelande.

Den största procentuella ökningen av antalet övernattningar under årets första kvartal stod resenärer från Kina och Spanien för.

En kommentar

  1. hans: Slovenien, Litauen och Bulgarien ökade mer än Kina och Spanien första kvartalet 2016, men de länderna är antagligen inte så roliga att presentera. De svenska gästnätterna ökade 2,9 gånger mer än de utländska och de svenska gästnätterna är 3,9 gånger fler än de utländska gästnätterna under kvartalet. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsansvarig JB Travel Affärsresor
Sista ansökningsdag:
15 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019