Annons:

Annons:

Fler turister i Sverige under årets första kvartal

Antalet turistövernattningar ökade i Sverige under årets första kvartal: totalt var det 176 000 fler övernattningar vilket är en procentuell ökning med 8 procent.

Totalt var det cirka 2,3 miljoner turistövernattningar från utlandet under januari, februari och mars månad. Det är 176 000 fler än jämfört med samma period förra året  – en ökning med 8 procent. Siffrorna kommer från Tillväxtverket och SCB. Främst är det natur och livsstil som ska locka turisterna.

– Sveriges varumärke står sig, och med effektiv marknadsföring, förbättrad tillgänglighet och mer att uppleva i hela Sverige kan besöksnäringen ta vara på den stora potential till fler turister som finns utomlands, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden i ett pressmeddelande.

Den största procentuella ökningen av antalet övernattningar under årets första kvartal stod resenärer från Kina och Spanien för.

En kommentar

  1. hans: Slovenien, Litauen och Bulgarien ökade mer än Kina och Spanien första kvartalet 2016, men de länderna är antagligen inte så roliga att presentera. De svenska gästnätterna ökade 2,9 gånger mer än de utländska och de svenska gästnätterna är 3,9 gånger fler än de utländska gästnätterna under kvartalet.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Projektledare grupp & konferenser till AKI Travel
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018
Australienresor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Business Travel Consultant till Hogg Robinson Group (HRG)
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
På nytt jobb