Annons:

Annons:

Flest trafikolyckor i Thailand

Thailand är det land där svenska utlandsresenärer drabbas av flest trafikolyckor visar siffror från SOS International.

Antalet olyckor i Thailand ökar i takt med att alltfler svenskar har valt att resa och bosätta sig i Thailand.  Enligt statistik från SOS International skadades 416 svenskar i trafiken utomlands förra året, 111 av dem skadades i Thailand.

-Hemma i Sverige kan en familj vara väldigt mån om att använda barnstolar. Men om man sätter sig i en taxi eller en tuk-tuk i Thailand är det svårt att kräva samma säkerhet, säger Caroline Uliana, informationschef på If.

En annan orsak är att thailändska vägar generellt har en mycket sämre standard än i Sverige, tillägger Uliana. Men problemet ligger dock inte bara hos thailändska trafikanter. Det beror också på att turister tar större risker på semestern.

-Många som aldrig skulle sätta sig på en moped utan hjälm i Sverige gör det gärna i Thailand. Det blir självklart mycket svårare i Thailands vänstertrafik, säger Caroline Uliana.

Enligt utrikesdepartementet rapporterades mer än 1 000 dödsfall utomlands för 2016, vilket kan jämföras med 800 fall för 2014. Trafiken ligger bakom många av olyckorna, enligt UD.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA