Annons:

Första danska säsongen för Lion Alpin

Lion Alpin presenterar tolv nya destinationer samt skidresor med tåg tack vare att danska skidresearrangören Hojmark tog över som ägare efter Scandorama före sommaren.  Av de tolv nya destinationerna som plockas över från Hojmark och koncernens andra bolag Winther Rejser, är tre nya på den svenska marknaden.– Nyheterna är Alleghe i Italien, Kronplatz i Superski Dolomiti och Passo Tonale i Val di Sole, säger Caroline Gundmar, pressansvarig på Lion Alpin.

Nytt för säsongen 2008/2009 i Lion Alpins program är också de tågresearrangemang, som plockats över från danskarna. 
– Intresset för tåg har ökat. Dels beror det på miljöintresse dels på att det är billigare än att flyga och bekvämare än att åka buss. Därför känns det helt rätt att lyfta in i Lion Alpins katalog, säger Caroline Gundmar.
För Hojmark var förvärvet av Lion Alpin ett sätt att stärka sin position på den svenska marknaden, där bolaget tidigare bara haft en filial. Det sammanföll med att Scandorama ville sälja.
– Eftersom Hojmark redan är störst i Danmark på skidresearrangemang vänder man sig utanför landsgränsen för att plocka nya marknadsandelar, säger Caroline Gundmar. 
Den danska arrangören behåller varumärket Lion Alpin, som är starkt på den svenska marknaden, och kallar nu arrangören Lion Alpin by Hojmark. Lions och danska Hojmarks guider kommer att jobba tillsammans på destinationerna, men bokningspersonal, chaufförer och guider kommer att vara svenska.
Hojmark i Sverige har tidigare haft 1 700 gäster per år, medan Lion Alpin i Scandoramas regi haft ungefär 10 000 gäster. Nästa säsong beräknas det totala antalet gäster bli 11 000. 
Scandorama, som ägt skidresearrangören sedan säsongen 2000/2001, kommer nu endast att satsa på rundresor på sommaren. 
– För oss blev Lion Alpin alltmer en udda fågel genom Ölvemarksaffären. När vi utvecklat bokningssystem har vi alltid varit tvungna att anpassa oss till Lions behov med flyg och lägenhetshotell. Nu kan vi helt och hållet koncentrera oss på bussresorna, säger Johan Malmqvist, vd för Scandorama.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Kommentarer är stängda.