Annons:

Annons:

Fortsatt tillväxt inom svensk camping

Antalet gästnätter på svenska campingplatser fortsatte att öka under 2016. "Ger branschen självförtroende", säger SCR Svensk Campings vd.

Antalet gästnätter på svenska campingplatser ökade under 2016 till 15,6 miljoner och enligt enligt siffror branschorganisationen SCR Svensk Camping svarade campingboendet för 43 procent av alla kommersiella övernattningar i Sverige under sommarmånarna.

– Denna kontinuerliga tillväxt ger branschen självförtroende att satsa på investeringar för att utveckla anläggningarna och ytterligare stärka positionen som Sveriges största semesterboende, säger SCR:s Svensk Campings vd Lars Isacson i ett pressmeddelande.

Enligt SCR:s statistik för 2016 års siffror väljer varannan gäst från Sveriges prioriterade utlandsmarknader (Danmark, Norge, Nederländerna och Tyskland) att bo på camping i Sverige i juni, juli och augusti. Det är dock svenska besökare som dominerar landets campingplatser. 77 procent av totalen är på semester i det egna landet, enligt SCR Svensk Camping.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019