Annons:

Franska Turistbyrån organiseras om

Franska Turistbyrån och Maison de la France går i graven genom en omorganisation och ett namnbyte.

De två organisationerna Maison de la France och ODIT France ryms nu under ett och samma tak med namnet Atout France. Lokalt i Sverige heter dock turistbyrån numera Fransk turism och utveckling. Sverigekontoret finns kvar, med samma personal.
Christian Mantei, som tidigare arbetat på Maison de la France och Paris Turist- och Kongressbyrå, blir ny generaldirektör för turistorganisationen.

En kommentar

  1. Anonym: Det här hände oss , jag 69 år, min dotter 39 år och mitt barnbarn 5 år. Vi hade med en barnvagn. Vi bodde nära Eiffel tornet och skulle åka med Metro. Vi köpte biljetter i en kiosk utanför spärrarna. Jag och mitt barnbarn gick in genom en vanlig spärr och min dotter genom spärren för barnvagn. Vi gick upp på perrongen och märkte då att vi var på fel sida. Ner igen och där stod 2 vakter för biljettkontroll. Det gick bra tills min dotter visade sin biljett. Då var den inte registrerad, och därför skulle vi nu betala 350 euro. Vi försökte förklara att vi hade betalat och gått genom spärrarna, men det blev väl något fel när min dotter gick in genom dem öppna dörren. Vi försökte förklara att vi var turister och trodde vi gjort rätt. Med vakterna var helt oförstående och hotade med att ta dit Polisen om vi inte betalade. Så vi betalade.. Vi hade ju biljetterna i handen vi betalat för. Egentligen skulle vi bett honom ringa Polisen men då skulle vi få betala ytterligare 400 euro blev vi informerade om. Det här var första dagen i Paris som gjorde att vi blev anti mot den staden och fransmän. Hoppas verkligen att turister som besöker Sverige inte blir behandlade på det sättet vi behandlades på. Att man som turist inte har helt koll på hur allt fungerar i landet man besöker Barbro
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024