Annons:

Göteborg är en världens grönaste städer

Två svenska städer hamnar på listan över de grönaste städerna. I Travel Birds index ”Gröna städer” listas populära resmål och rangordnas efter naturliga grönområden, konstgjorda grönområden samt livsmedelsproduktion.

För alla miljömedvetna resenärer och naturälskare är indexet en perfekt guide över städer med mest grönområden. I listan hamnar Göteborg på fjärde plats med hela 313.87 kvadratmeter sammantagna grönområden per person. På plats 25 hamnar Stockholm med 70.06 kvadratmeter per person. Reykjavik toppar listan med 410.84 kvadratmeter per person medan Tokyo är i botten med 4.03 kvadratmeter. För dig som älskar vin är Bratislava ett perfekt resmål, staden har högst andel vinproduktion med 10.80 kvadratmeter per person. Här kan du gå på vinprovningar och besöka Slovakiens kändaste vingårdar. Om du gillar att spela golf ska du bege dig till Sydney eller Reykjavik, de ligger nämligen bäst till när det gäller golfbanor. Hamburg ligger i topp när det gäller andel fruktträdgårdar med 9.11 kvadratmeter per person.

– Världshälsoorganisationen har rapporterat att gröna stadsområden reducerar stressnivån och hjälper till att skydda mot skadliga föroreningar. Många av våra resenärer vill få en paus från vardagsstressen och den dagliga rutinen under sin semester,  därför kan tanken på en livlig stadsresa vara något motsägelsefull – men denna undersökning, som lyfter fram olika gröna städer runt om i världen, visar motsatsen, säger Fiona Vanderbroeck, Chief Traveller Officer på TravelBird.
Många populära städer runt om i världen har gjort betydande framsteg genom att både bevara och tillverka gröna områden. Med detta index vill vi inspirera resenärer att se stadsresor från ett annat perspektiv – genom att ta del av naturen och samtidigt njuta av kulturen och livligheten i staden, som de ofta letar efter under en stadsresa.

Här hittar du hela listan.

Text: Malin Nilsson

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024