Annons:

Annons:

Här får du mest resa för pengarna

Den svenska kronan har under det senaste året haft en negativ utveckling mot många av de större turistvalutorna, vilket har lett till att semesterresan riskerar att bli dyrare än tidigare. Men det finns många länder som ger mycket resa för pengarna. Turkiet och Island är exempel på resmål där det har blivit billigare att semestra under det senaste året, och Albanien, Egypten, Vietnam och Thailand ger mycket för pengarna, enligt ett pressmeddelande.

Under det senaste året har den svenska valutan försämrats mot många andra länders valutor, vilket har lett till att flera populära länder har blivit dyrare att turista i. Det finns dock flera undantag, länder där det istället har blivit billigare att semestra. Turkiet, Sydafrika och Island är exempel där den svenska kronan är starkare än tidigare, tillsammans med bland annat Brasilien och Ukraina.

– Den turkiska liran är en valuta som den svenska kronan har stått sig bra emot. I kombination med ett ofta mycket fördelaktigt prisläge på många platser runt om i landet är Turkiet ett av de resmål där man får absolut mest resa för pengarna, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA