Annons:

Annons:

Hit åker vi i höst

Antal bokningar hos Ticket har i höst ökat med 6 procent jämfört med förra året. Populäraste resmålet är Mallorca men även storstäder som New York och London lockar.

Hög konkurrens bland flygbolagen har lett till att det nu är rekordbilligt att flyga. Många bokar höstens resor; totalt har antal bokningar ökat med 6 procent jämfört med i fjol. Det skriver Di som hänvisar till statistik från Ticket.

Många föredrar sol- och bad, resor till Mallorca har ökat med 30 procent. Men även storstäder lockar. Resandet till storstäder har ökat med 7 procent.

Enligt Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket säger till Di att en av anledningarna till att resandet till Mallorca har ökat så mycket är på grund av oroligheterna i Turkiet.

Thailand fortsätter också att vara ett populärt resmål: i höst har bokningar till Bangkok ökat med 24 procent. I Europa är det London som främst lockar: 44 procent har resandet dit ökat i höst.

Höstens mest bokade resmål
1. Mallorca (3)
2. Gran Canaria (2)
3. Kreta (4)
4. Malaga (ny)
5. Bangkok (5)
6. Cypern (6)
7. New York (7)
8. Rhodos (8)
9. London (ny)
10. Barcelona (9)

Höstens mest bokade semesterländer
1. Spanien (1)
2. Grekland (3)
3. USA (4)
4. Thailand (6)
5. Italien (5)
6. Storbritannien (9)
7. Cypern (8)
8. Portugal (ny)
9. Frankrike (10)
10. Kroatien (ny)

 

En kommentar

  1. Frågvis: Hur räknas bokningarna? Är det unika bokningar eller är det flera bokningar av samma person? Exvis 1 flygbokning, 1 hotellbokning, 1 hyrbil etc. Då ökar ju antalet bokningar snabbt med tanke på att fler och fler gör egna paket.
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019