Annons:

Annons:

Hög lavinfara i Alperna – snörekort med 150 cm nysnö i Österrike

Skidsäsongen är i full gång och de senaste veckorna har snön vräkt ner i Alperna. Bara under de senaste dygnen har det kommit över 150 cm nysnö i de österrikiska Alperna. De kraftiga snöfallen förväntas fortsätta och på många skidorter har man höjt lavinfaran. 

Under de kommande veckorna reser tusentals svenskar till Alperna med STS Alpresor, som är Nordens ledande researrangör till Alperna. Förutsättningarna för alla semesterfirare är optimala och de stora snömängderna lägger en väldigt bra grund för hela säsongen. Samtidigt gäller det att respektera lavinrisken och ta alla varningar på största allvar. Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor uppmanar nu samtliga resenärer att ta det extra försiktigt och aldrig åka off-pist utan utbildad bergsguide.

– Samtidigt som vi gläds åt den extremt goda snötillgången vill vi gå ut och varna för de speciella omständigheter som råder och be alla att vara vaksamma samt följa lokala rekommendationer, säger Niclas Helgesson, VD på STS Alpresor.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019