Annons:

Hyrbilsbranschen ökar i sommarvärmen

Värmen har skapat en ovanligt stor efterfrågan på hyrbilar i sommar, det visar en rundringning till de största biluthyrarna som Sveriges radio gjort.

– Det goda vädret har ju hjälpt till att många stannar hemma på semestrarna. Vi ser en efterfrågan på många stationer. Vi har 170 stationer i Sverige som har biluthyrning, och på väldigt många finns det väldigt få bilar att hyra just nu, säger Niclas Lundberg som är chef för biluthyrningen på Circle K.

Ekot har varit i kontakt med av åtta av största biluthyrarna och alla säger samma sak. Det är ovanligt många privatpersoner som vill hyra bil den här sommaren.

Biluthyraren Hertz kopplar ihop den höga efterfrågan med stor inhemsk och utländsk turism samt en allmän trend som där människor hellre hyr än äger.

Med den exceptionellt varma sommaren är en viktig faktor, säger Niklas Siljeblad, VD på Hertz.

– Vi ser hur bokningar ökar när det är vackert väder. Framförallt i storstadsregionerna där man kanske inte har tillgång till egen bil på samma sätt. Det har en påverkan, utan tvekan, säger Niklas Siljeblad.

– Vi ser en kraftig tillväxt 2018 jämfört med tidigare år. Och tittar man totalt sett i vårt bolag så har vi den bästa sommaren någonsin, säger Niklas Siljeblad på Hertz.

Det går bra för hela branschen. ”Biluthyrarna Sverige” organiserar majoriteten av biluthyrarna.

Enligt deras statistik från 2017 ökade företagen sin omsättning med 7 procent jämfört med året innan.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024