Annons:

Annons:

Instagramkontot som hänger ut influencers flygvanor

Instagramkontot Aningslösa influencers uppmärksammar influencers flygresor och vad det innebär i form av utsläpp. Enligt Nina Wormbs, teknikhistoriker kan det vara problematisk att hänga ut och skamma folk.  – Ibland är skam någonting som kan få folk att stänga inne och inte vilja öppna sig för alternativa sätt att vara och resa, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Personerna bakom kontot, som är anonyma, skriver till SVT Nyheter att de genom kontot fått några influencers att öppna ögonen kring flygutsläpp och att de hoppas att även följare ska bli påverkade.

Emanuel Karlsten, journalist menar att han skäms mer över att att flyga nu än innan och att han numera smygflyger, ett begrepp som Aningslösa influencers myntat.

– Man berättar helt enkelt inte att man flyger. Det är det den egentliga debatten kring Aningslösa influencers handlar om – att stora influencers och andra romantiserar sitt flygande, säger Emanuel i Morgonstudion.

3 kommentarer

  1. Johan Magnus: Bor uppe på Öfre Östermalm, min granne, en känd skådespelare sopsorterar ej utan slänger alla sopor i en och samma påse. Han borde anhållas, hängas ut, förlora jobbet! Svara
  2. Peter T: Det är inte resenärerna som borde ha ”flygskam”! Med hänvisning till att vi redan i dag skulle kunna flyga fossilfritt: https://www.travelnews.se/flyg/flyg-med-100-procent-fossilfria-branslen-idag- så är det i första hand våra politiker som måste ta ansvar för att en snabb omställning sker och att biobränsle görs tillgängligt till ett rimligt pris. Vi skulle säkert kunna flyga i många år bara på den sly som finns att förädla i svensk skog och mark. Det är politisk vilja och handlingskraft som kan rädda miljön - inte enskilda individers ångest och flygskam! Svara
  3. Per Skåning: Kan bara hända i Sverige! Skäms alla svenskar som gör flygandet till skam. Vad är näst steg.? Hörde precis ett inslag där några pratade om detta på SVT morgon. Pinsamt! Skärpning SVT och alla ni andra som gör det här till en grej. Hela världen skrattar åt er!! Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA