Annons:

Annons:

Kaffepengar ska locka turister till Västsverige

Turistrådet Västsverige satsar pengar på att locka turister till orterna Alingsås, Lidköping och Vara. Dragplåstret: svenskt fika.

Turistrådet Västsverige har beslutat att stödja tre västsvenska kommuner med utveckling och paketering av nya fikaprodukter. Tanken är att dra nytta av att begreppet ”Swedish fika” blivit hippt i länder som USA.

De orter som får hjälp med affärs- och produktutveckling, paketering och marknadsföring av fikaprodukter är Alingsås, Lidköping och Vara. Paketering av fikaprodukter görs i samarbete med lokala företag och turistorganisationer. Varje ort lyfter fram sina egna värden, som man kopplar ihop med fika.

I Alingsås anordnas till exempel fikavandringar, där besökaren under 90 minuter får en guidad tur genom staden inklusive provsmakning på fem olika kaféer.

– I våra internationella kontakter med såväl reseoperatörer som media och bloggare har vi fått stort gensvar på fikavandringen i Alingsås och många frågor om fika den senaste tiden, inte minst från Storbritannien, Norge och Tyskland, säger Turistrådet Västsveriges marknads- och kommunikationschef Ann-Charlotte Carlsson i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018