Annons:

Kanonsommar för nöjesparkerna

Den fina sommaren har gett klirr i kassan hos de svenska nöjesparkerna.

Gröna Lund firar sitt 130-årsjubileum med ökade besökssiffror. Fram till juli har man haft ungefär 100 000 fler besökare i parken än förra året. 979 000 gentemot 875 000.

– Vi är så här långt väldigt nöjda med säsongen, och som det ser ut så kommer vi avsluta ganska starkt också. Med bra väder i maj och juni så fick en ordentlig start på sommaren och när vi väl kom in i juli och turistsäsongen så har det bara fortsatt med bra dagar, säger Gröna Lunds vd Magnus Widell till Besöksliv.

Skara Sommarland har nyligen stängt parken för sommaren, men trots den nio dagar kortare säsongen så slog man besöksrekord. 300 000 i år jämfört med 260 000 förra sommaren.

– Sommaren har varit helt underbar. Vi har haft det lite kämpigt i två år med dåligt väder, så vi behövde det här, säger Malin Rosenberg, marknadschef på Skara Sommarland.

De enda som har haft en något tung sommar är Liseberg. Trots det fina vädret har man haft färre besökare än under förra säsongen så här långt. Totalt har 1,8 miljoner betalat inträde till parken i sommar.

– Det är lite drygt en procent sämre än förra året, så det är ett ganska marginellt tapp, säger Julia Vasilis, informationschef.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024