Annons:

Kontantbrist på krisens Cypern

Med kniven mot strupen har Cypern gjort upp med sina internationella långivare om ett nödlån på 10 miljarder. Frågan är vad det innebär för svenska Cypernresenärer.

Uppgörelsen i Bryssel kom bara timmarna innan Europeiska centralbanken (ECB) hade hotat att stoppa penningflödet till de cypriotiska bankerna, vilket skulle ha resulterat i en finansiell härdsmälta, skriver Di.se.
Enligt Svenska ambassaden på Cypern höll bankerna stängt i torsdags och fredags i avvaktan på besked i förhandlingarna om nödlån från EU. De ska enligt uppgift öppna först i dag onsdag.
Risken för att kontanterna ska ta slut är liten. Bankomaterna fylls på dagligen, men vissa bankomater har haft slut på kontanter vilket skapat långa köer till de som har pengar.
Ambassaden råder därför svenska Cypernresenärer att för närvarande ta med tillräckligt med kontanter, eftersom en del butiker, restauranger och bensinstationer i dagsläget inte godtar kreditkort som betalningsmedel.
En maxgräns för kontantuttag per dag har satts vid 100 euro för uttag vid Laiki Bank och vid 120 euro för uttag vid Bank of Cyprus.
Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024