Annons:

Lång julledighet ökar efterfrågan på hyrbil

När årets julhelg infaller måndag till onsdag ökar antalet hyrbilsbokningar hos Hertz. Företaget ser en ökning på 15 procent jämfört med förra julen och det är framför allt de större bilmodellerna som bokas, enligt ett pressmeddelande.

I år är det en så kallad arbetstagarjul, när flera av de röda dagarna infaller måndag till fredag. Det brukar gynna hyrbilsbranschen, eftersom många passar på att hälsa på släkt och vänner eller göra utflykter. Det märks hos Hertz Biluthyrning som har ökat antalet bokningar med 15 procent jämfört med förra julen. Kunderna behåller också bilen längre. Den genomsnittliga hyreslängden har ökat med ett dygn jämfört med föregående år. Störst efterfrågan märks i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö och det är framför allt de större modellerna, kombibilar och SUV:ar, som bokas till julresorna.

– Långledigheten är en förklaring till ökningen. En annan kan vara att den svenska kronan är svag just nu och att fler därför stannar i Sverige över jul. På våra kontor i storstäderna märker vi också att många inte längre äger en bil utan hyr vid behov, som nu under jullovet, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024