Annons:

Lätta restriktioner i Shanghai

Shanghai ska från och med måndag gradvis tillåta gallerior, mataffärer, restauranger och andra verksamheter att öppna igen sedan smittspridningen av covid-19 gått ner, uppger stadens vice borgmästare Chen Tong. Men det är fortfarande oklart när stadens drygt 25 miljoner invånare, som tvingats hålla sig hemma sedan början av april, får komma ut.

Nedstängningen har orsakat frustration och ilska bland invånarna som har haft svårt att få tag i mat eftersom näthandeln blivit överbelastad. I stället har myndigheterna delat ut matkassar till invånarna.

Antalet registrerade fall av covid-19 i staden sjönk till 1 369 under söndagen, en bra bit från toppnoteringen på 25 000 fall i mitten av april.

2 kommentarer

  1. Erik: Har svårt att se hur Kina överhuvudtaget ska kunna komma tillbaka som turistdestination. Man skrämmer ju bort besökare, precis som i Hong Kong där restriktionerna och inresekraven är om möjligt än mer absurda. Där måste ju t.om transitpassagerare uppvisa PCR-test och reseintyg med specialuppgifter fast de inte ens har HK som slutdestination och inte ska utanför flygplatsen. Åtgärder som görs i desperation förmodligen, i brist på annat. Kina är ju likadan.
  2. Anonym: Varför går inte WHO ut med rekommendationer till länder som fortfarande har hårda restriktioner, när de så snabbt kom med det när det gällde att införa dem. Det är ju inte rimligt att länder har en noll-tolerans mot något som aldrig kommer försvinna helt.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024