Annons:

Annons:

Löfven svarar på The Swedish number

Nu tar STF sin reklamsatsning på ett telefonnummer, där vem som helst kan ringa och prata med en svensk, ett steg vidare. Här är filmen där Stefan Löfven svarar.

I förra veckan lanserade Svenska Turistföreningen, STF, sin kampanj The Swedish number. Det är ett telefonnummer dit vem som helst kan ringa för att prata med en svensk. För att kunna svara måste man ha anmält sig att bli ”Sverigeambassadör” i appen ”The Swedish Number”.

Syftet är att få fler att upptäcka Sverig. Idén grundar sig i tanken att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sitt Sverige.

Nu har STF även involverat statsminister Stefan Löfven i kampanjen.

– Det var jätteroligt att svara för Sverige. För mig var det självklart att hjälpa till på ett hörn för att uppmärksamma Sverige som turistdestination. Besöksnäringen är oerhört viktig för oss och målet är att fler ska upptäcka allt Sverige har att erbjuda, säger statsminister Stefan Löfven i ett pressmeddelande från STF.

Sedan lanseringen har medier världen över har rapporterat om numret, bland annat brittiska The Guardian och amerikanska USA Today, New York Times och India Times. Flera av de tv-program och radioshower har ringt upp numret i direktsändning.

Totalt har över 17 000 svenskar laddat hem appen.

– Vi är tagna över det stora engagemang som människor har visat detta projekt. Det har varit samtal från hela världen och svenskarna har svarat och agerat ambassadörer på ett föredömligt sätt. Att nu statsministern också tagit emot samtal känns givetvis extra roligt, säger Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen.

Så funkar The Swedish number:
När någon ringer The Swedish number (+46 771 793 336 (0771 Sweden) kopplas personen till en slumpvis vald svensk. Är det upptaget kopplas samtalet vidare till någon annan svensk. Vem som helst som har en smartphone och ett svenskregistrerat telefonnummer kan anmäla sitt intresse att vara tillgänglig för samtal via appen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019