Annons:

Magaluf vill stoppa fylleturismen

Mallorca inför nya regler för att stoppa turisters vilda festande på partyorten Magaluf.

Till Magaluf åker många turister för att festa. Men skandalerna har duggat tätt och nu har Mallorca fått nog. Förra årets händelse, då en ung kvinna från Storbritannien lurades till att utföra sexuella tjänster i utbyte mot alkohol, har fått myndigheterna att sätta ner foten, uppger Aftonbladet.

I hopp om att försöka förhindra att något liknande sker igen har nya regler införts. Fler poliser kommer att patrullera gatorna och fler övervakningskameror kommer att installeras. 

Mellan klockan 22 och 8 på morgonen är det nu förbjudet att dricka på gatorna. Barrundorna som reseföretag ofta arrangerar begränsas i antal och maximalt 20 personer får delta samtidigt. Arrangörer får inte heller uppmuntra drickande eller sexlekar.

Förbud och tunga böter införs för fenomenet ”balconing” – att hoppa mellan olika balkonger för att till slut hoppa ner i en swimmingpool, något som resulterat i flera dödsfall. 

Den som kissar ute offentligt eller är naken eller går omkring med bar överkropp måste också betala. Böterna ligger på cirka 7300 till 30000 svenska kronor, enligt Aftonbladet.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024