Annons:

Annons:

Stockholm

Många amerikaner till Stockholm

Under en femårsperiod har antalet amerikanska turister till Stockholm fördubblats.

Från 160 000 amerikanska turister per år till 320 000. Från år 2010 har antal amerikanska turister som ankommer till Arlanda fördubblats per år, samtidigt som ett stort antal nya flygförbindelser mellan USA och Stockholm har öppnats.

– I takt med att alltfler direktdestinationer erbjuds till och från Sverige ser vi att de utländska besökarna ökar i antal. I det amerikanska exemplet är det faktiskt så att efterfrågan växer snabbare än utbudet. Detta trots att storskaliga flygbolagssatsningar inneburit att utbudet befinner sig på historiska nivåer, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport i ett pressmeddelande.

Turismen till Stockholm ökar generellt. 2,5 miljon utländska turister ankom förra året till Arlanda, vilket är en miljon fler än 2010.

 

2 kommentarer

  1. hans: Kjell-Åke Westin måste hålla koll på fingrarna när han räknar. 2,5 miljoner utländska turister är ungefär det antalet som kommer med färjorna ifrån Finland.
    Svara
    • travel_admin: Hans, du har rätt. Det var vi som hade skrivit fel. De 2,5 miljoner som åsyftas är ankommande till Arlanda. Det är rättat nu. Daniel Hirsch, Travel News
      Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018