Annons:

Mariefred utser Nordens bästa foodtruck

Mariefred är i år värd för Nordens första mattävling som helt fokuserar på foodtrucks.

Nordens främsta foodtruck – rullande snabbmatsbil – kommer att utses den 17-18 juli i Mariefred.Det är fritt för alla besöka och man betalar bara för maten man själv vill äta. Både smakportioner, halvportioner och helportioner kommer erbjudas. Det skriver turistföreningen och medarrangören Svenska Kulturpärlor i ett pressmeddelande.

Alla de foodtrucks som tävlar håller mycket hög kvalitet och skiljer sig åt i matlagningsstil och inriktning.

Juryn består av tv-kocken Leila Lindholm, Peter Jelksäter, ansvarig för Juniorkocklandslaget och Sveriges coach i Bocuse d’Or, Jacob Högfeldt från kommunstyrelsen i Strängnäs, Bie Seipel från Den nära matens vänner, Fredrik Åström, hotellägare och krögare, och matjournalisten Mattias Kroon. Besökare kommer också få möjlighet att påverka genom att rösta via webben och smarta telefoner. 

– Vi vill i framtiden att foodtrucks från hela Norden kan samlas här. Att detta ska bli den självklara mötesplatsen för alla som är nyfikna på god, kreativ och prisvärd mat, som kan njutas utomhus. Visserligen är det en ny sorts mattävling, men det är också en matfestival där alla får vara med och smaka och rösta, säger Fredrik Åström, vd för Svenska Kulturpärlor.

Tävlingen beräknas nå tusentals hungriga besökare i Mariefred, som håller centrala delar avstängda just för att alla foodtrucks ska få plats.

Kommentarer är stängda.