Annons:

Mikael Ahlerup är ny högsta chef på ”Skandinaviens Disney”

Lundkoncernen är en av Norges största aktörer inom äventyrsbranschen och i Sverige driver man sedan 2015 Skånes Djurpark. Vår vision är att skapa "Skandinaviens Disney, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I Norge äger gruppen bland annat Kongeparken, Lund Tivoli, Jul i Winterland (Oslo) och Lund Gruppen Arrangement (LGA) som arrangerar Landstreff Stavanger, Drammen Elv Festival och koncept som Festdager. Lundkoncernen är också delägare i Palmesus AS.

Företaget grundades 1895 och drivs idag av fjärde generationen i familjen Lund. År 2017 hade Lundkoncernen mer än 2 miljoner besökare, en omsättning på cirka 285 miljoner och mer än 200 årsarbeten. För att stärka och utveckla sin position i Sverige och i Norge har Lundkoncernen utsett Mikael Ahlerup till VD för koncernen från och med 1 augusti 2018.

– Mikael har varit medlem i styrelsen i många år och är för närvarande en aktiv styrelseledamot i både Lund Gruppen och Palmesus. Han har 18 års erfarenhet av ledande befattning inom upplevelsenäringen, bland annat som VD i 10 år för den prisbelönta nöjesparken Astrid Lindgrens Värld, VD i Orsa Grönklitt, TUI Nordic på koncernledningsnivå och även varit VD för AIK Fotboll. Mikael har varit och är en aktiv ledare och inspiratör för branschen, något som gjorde att han 2011 utsågs till Årets Chef i Sverige och vi ser att han kommer att bidra med många positiva erfarenheter för Lund Gruppen, säger Håkon Lund en av ägarna i Lund Gruppen i en kommentar.

– Mikael startade den 1 augusti och har tagit stafettpinnen fram till maj nästa år. Vi har jobbat i flera år med att bygga en stark grupp inom upplevelsenäringen i linje med vår vision om att skapa ”Skandinaviens Disney”. Att Mikael tillträder som koncernchef är en del av den planen. Vi alla inom Lund Gruppen-familjen gläder oss till att Mikael startar, säger Håkon Lund som är fjärde generation av ägare i en avslutande kommentar.

– Genom mitt arbete i deras styrelse har jag haft möjlighet att följa Lund Gruppen på nära håll och är mycket imponerad av deras arbete och utveckling. Att för kommande året få vara med och bidra till utvecklingen av Lundkoncernen samt de enskilda framgångsrika företagen känns väldigt inspirerande och roligt, jag är stolt och glad över förtroendet jag fått. Lund Gruppen har en tydlig vision och ett tydligt mål att växa både i Sverige och Norge, potentialen att nå dessa mål är stora tror jag, säger Mikael Ahlerup, ny koncernchef för Lund Gruppen i en kommentar till det nya uppdraget.

 

Fotograf: Anders Henrikson

Kommentarer är stängda.