Annons:

Mobilen viktigast på semestern

I en undersökning genomförd av NOVUS på uppdrag av TUI frågades över tusen svenskar vad de inte skulle klara sig utan på utlandssemestern. Listan toppas av mobiltelefonen, 40 procent följt av familjen, 27 procent. Av de tillfrågade uppgav 37 procent att de gott skulle kunna åka på utlandssemester och klara sig bra utan just någonting alls. Trotts att mobilen toppar listan är det endast cirka var femte svensk som inte skulle klara sig utan att vara uppkopplad. Mobiltelefon, familj och Wi-fi toppar listorna hos samtliga av de skandinaviska länderna.

Svenskarna tar gärna med sig familjen och mobiltelefonen på utlandssemestern. Att resa innebär att skapa minnen, gärna med personer man tycker om. En stor del i reseupplevelsen är att föreviga dessa och dela med sig till sina vänner. Fyra av tio svenskar uppger att de inte skulle klara sig utan mobiltelefonen på utlandsresan. Däremot är det endast lite drygt var femte som inte skulle klara sig utan att vara uppkopplade. En förklaring kan vara att man vill använda sin mobil till andra saker är att surfa. Exempelvis för att lyssna på podcasts och ljudböcker eller för att ta fina bilder. För många är även familjen en absolut nödvändighet, 27 procent skulle inte klara sig utan familjen på resan. Det visar undersökningen som genomförts av NOVUS på uppdrag av TUI, där över tusen svenskar svarar på frågan vad de inte skulle klara sig utan.

Vad skulle du inte klara dig utan på din utlandssemester?

  1. Mobilen 40%
  2. Familjen 27%
  3. Wi-fi/vara uppkopplad 19%
  4. Datorn 4 %
  5. Surfplattan 3%

– Att ha med sig mobiltelefonen och familjen på resan är viktigast bland svenskarna. När man reser skapar man upplevelser och minnen, inte sällan tillsammans med personer man tycker om. En av förklaringarna kan vara att man vill föreviga och dela med sig av dessa, säger Patrick Törn, försäljningschef TUI Sverige.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024