Annons:

Annons:

Nio av tio ratar OS i London

Nio av tio svenskar är ointresserade av att besöka London under OS. Det visar en ny undersökning som bekräftar den hotande turistkrisen i London i sommar.

Undersökningen, gjord av Novus på beställning av Sunhotels, visar att drygt nio av tio svenskar inte vill besöka London under OS i sommar.
– Årets bokningar till London under OS ligger på cirka tio procent jämfört med samma period föregående år. Jag tror att några av orsakerna till att OS inte lockar så många människor är att folk skräms bort av de höga priserna och eventuella problem med infrastrukturen. Hotellkostnaderna i London har femdubblats under OS-perioden. De här siffrorna förvånar mig inte. Jag tror att folk skräms bort av de höga priserna i London under den här perioden. Enligt vår bokningsstatistik är det Rom och Paris som just nu är de mest populära resmålen i år, säger Kenneth Karlsson, vd Sunhotels.
Sommar-OS i London väntades dra besökare från hela världen. Men överraskande få bokningar får landets turistindustri att börja tvivla. Den nya undersökningen pekar på att det inte kommer bli svenskar som räddar turismen i London i sommar.
Bara en procent svarade att det var mycket troligt att de skulle åka till OS och fyra procent att de kanske ska åka. Noll procent svarade att de redan har bokat resa.
– Enligt vår bokningsstatistik är det Rom och Paris som just nu är de mest populära resmålen i år. Rom har ökat med 29 procent sen förra året och Paris med 10 procent. Intressant blir att se om London blir mer populärt igen efter OS, säger Kenneth Karlsson.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Kon-Tiki Resor söker DELTIDSANSTÄLLD
Sista ansökningsdag:
27 juni 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018