Annons:

Nordiska resmål opåverkade av terror

Samtidigt som turismen i storstäder runt om i Europa gått ner efter terrorattackerna som drabbat kontinenten den senaste tiden, så går det mycket bra för den skandinaviska turistindustrin.

Det är Wall Street Journal som rapporterar om att antalet sålda flygbiljetter till och hotellbokningar i städer som Rom, London, Amsterdam, Paris och Nice har minskat dramatiskt sedan terrorattacken i Nice den 14 juli, jämfört med samma period i fjol.
Samtidigt är turismen till Skandinavien i allmänhet och Norge i synnerhet helt opåverkad, enligt tidningen.

– Vi vet fortfarande inte hur terroristattackerna i Europa påverkat de européer som ännu inte har påbörjat sin semester, men så här långt ser vi inga indikationer på att resor till Norge som är bokade före händelsen i Nice ställs in. Norge och andra nordiska destinationer upplevs som trygga, säger Audun Pettersen på Innovasjon Norge.

Antalet utländska övernattningar i Norge på hotell, campingplatser och i stugor ökade med 8 procent under perioden januari–maj 2016, jämfört med samma period i fjol. Det betyder rekord för tredje året i rad. Särskilt turismen från Kina ökar, plus 300 procent.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024