Annons:

Annons:

Norge allt hetare för svenskar

Antalet svenska övernattningar i Norge ökade kraftigt i juli jämfört med samma månad i fjol.

De svenska övernattningarna i Norge ökade i juli med 17 procent, jämfört med samma månad i fjol. Ökningen innebär att antalet svenska kommersiella övernattningar landade på hela 207 327. Den region i Norge som har mest ökning vad gäller svenska gästdygn är Östlandet med Oslo och de stora skiddestinationerna. Det skriver Visit Norway i ett pressmeddelande.

Det är inte bara på sommaren de svenska turisterna blir fler i Norge. Under 2015 steg den årliga siffran till nästan 1,1 miljon övernattande svenska turister, en ökning på 5 procent jämfört med året dessförinnan. Kurvan förväntas fortsätta uppåt även för helåret 2016, enligt Visit Norway som uppger ökningen mellan januari och juli 2016 ligger på 11 procent.

– Vi har sett en stadig ökning i antalet svenska semesterfirare i Norge de senaste åren och denna sommar är inget undantag. Vi har aldrig haft så många svenskar ute i den norska naturen. Intresset är rekordstort, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visit Norway.

Ökningen förklaras bland annat med en gynnsam valuta och att allt fler svenskar vill vara aktiva på sin semester och uppleva den norska naturen.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018