Annons:

Annons:

Ökat intresse för cykelturism

Intresset för cykelturism ökar och det finns en potential för ökade intäkter och sysselsättning i hela landet.

 

Det visar Tillväxtverkets utredning om turism- och rekreationscykling i Sverige som är en del i regeringens nationella cykelstrategi. Syftet är att få en mer samlad bild av hur turism- och rekreationscyklingen fungerar i dag och hur den kan utvecklas, skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Tillväxtverkets kartläggning visar att det finns många cykelleder över 65 kilometer i Sverige. De flesta ligger i södra och mellersta delens av landet, men det ökande intresset för mountainbike ger också utvecklingsmöjligheter för norra Sverige. Totalt finns det 82 turisminriktade cykelleder och 13 nya planeras och utreds.
Tillväxtverket skriver vidare att ”det finns stora möjligheter till ökade intäkter och sysselsättning över hela landet med bieffekter i form av förbättrad folkhälsa och en mer hållbar inhemsk turism”. Flera brister behöver dock åtgärdas för att denna potential bättre ska gå att ta till vara.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018