Annons:

”Kommunerna missar miljontals turister”

Storstäderna Stockholm och Göteborg syns bäst på världens wiki-sajter, och landets mindre kommuner förlorar miljonertals turister på bristfällig information.

Världens uppslagsverkssajter används av miljontals människor varje dag och många använder sig av wiki-sajterna inför resor. Enligt en undersökning av Reseguiden har de flesta svenska kommuner alltför dålig information på dessa sajter.
– Nästan inga av kommunernas turistbyråer verkar ha satsat på det här trots att det är helt gratis, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden.se.
Bara åtta av landets kommuner presenteras med en karta och bara tio hade information om boende. På wikitravel fanns bara var fjärde kommun och av dessa hade bara fem en länk till kommunens turistbyrå.
– Kommunerna missar miljontals turister om de inte lär sig använda wiki-sajterna, säger Michael Blaxland.
Jämfört med i fjol har antalet kommuner som presenteras med foton på wikipedia ökat från 167 till 193, men analet kommuner som har en länk till turistbyrån minskade från 46 till 41.
Göteborg och Stockholm får bäst betyg av Reseguiden, följda av Uppsala, Kiruna, Linköping, Lund, Malmö, Umeå, Falun och Åre. Allra sämst bedöms Bergs kommun vara, som saknar såväl bilder och kartor som information om sevärdheter, hotell och natur.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024