Annons:

Annons:

Christer Fogelmarck

Parks and Resorts spräckte miljardvallen

2015 var ett rekordår för upplevelsekoncernen Parks and Resorts. De spräckte miljardgränsen i omsättning. Något de bland annat tackar Kolmårdens kraftiga tillväxt för.

Koncernen Parks and Resorts, som bland annat driver nöjesparkerna Gröna Lund och Kolmården, upplevde ett rekordår förra året. Koncernen spräckte miljardgränsen i omsättning och satte nytt besöksrekord: antal besökare uppgick till 2,9 miljoner. Omsättningen för 2015 var 1156 miljoner kronor jämfört med 975 miljoner kronor året före.

Framförallt är det Kolmårdens kraftiga tillväxt som är en anledning till de höga siffrorna. 2015 besökte 720 000 gäster Kolmården vilket var en ökning med över 40 procent.

Parks and Resorts redovisar ett rörelseresultat på 140 miljoner kronor för 2015 vilket är mer än en fördubbling av 2014 års resultat på 59 miljoner kronor.

– Vi hade ett fantastiskt 2015. Den goda lönsamheten ger oss stora möjligheter att utvecklas eftersom överskottet återinvesteras i verksamheten. Inför årets säsong satsar vi totalt 220 miljoner på attraktioner, miljöer och restauranger i koncernens parker, säger Christer Fogelmarck, koncernchef Parks and Resorts, i ett pressmeddelande.

I år satsar Parks and Resorts på fler attraktioner, exempelvis berg- och dalbanan Wildfire på Kolmården och Snakepit på Skara Sommarland.

I koncernen ingår parkerna Furuvik, Kolmården, Gröna Lund, Skara Sommarland och Aquaria.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
29 juli 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Stena Line Travel Group söker Contracting Manager
Sista ansökningsdag:
11 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
22 juni 2018