Annons:

Christer Fogelmarck

Parks and Resorts spräckte miljardvallen

2015 var ett rekordår för upplevelsekoncernen Parks and Resorts. De spräckte miljardgränsen i omsättning. Något de bland annat tackar Kolmårdens kraftiga tillväxt för.

Koncernen Parks and Resorts, som bland annat driver nöjesparkerna Gröna Lund och Kolmården, upplevde ett rekordår förra året. Koncernen spräckte miljardgränsen i omsättning och satte nytt besöksrekord: antal besökare uppgick till 2,9 miljoner. Omsättningen för 2015 var 1156 miljoner kronor jämfört med 975 miljoner kronor året före.

Framförallt är det Kolmårdens kraftiga tillväxt som är en anledning till de höga siffrorna. 2015 besökte 720 000 gäster Kolmården vilket var en ökning med över 40 procent.

Parks and Resorts redovisar ett rörelseresultat på 140 miljoner kronor för 2015 vilket är mer än en fördubbling av 2014 års resultat på 59 miljoner kronor.

– Vi hade ett fantastiskt 2015. Den goda lönsamheten ger oss stora möjligheter att utvecklas eftersom överskottet återinvesteras i verksamheten. Inför årets säsong satsar vi totalt 220 miljoner på attraktioner, miljöer och restauranger i koncernens parker, säger Christer Fogelmarck, koncernchef Parks and Resorts, i ett pressmeddelande.

I år satsar Parks and Resorts på fler attraktioner, exempelvis berg- och dalbanan Wildfire på Kolmården och Snakepit på Skara Sommarland.

I koncernen ingår parkerna Furuvik, Kolmården, Gröna Lund, Skara Sommarland och Aquaria.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024