Annons:

Passtrulet får resebolag att rasa mot polisen: ”Skandal”

Resebolagens branschförening Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen är kritisk mot polisen med anledning av de långa väntetiderna för att få nytt pass. I en intervju med Sveriges Radio säger generalsekreteraren Didrik von Seth att situationen borde ha kunnat förutses.

”Det är inte så en rättsstat ska fungera, det är inte så en demokrati ska fungera”

Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF.

Han kallar det för en ”skandal” och säger att polisen borde ha haft en beredskapsplan med åtgärder som kan sättas in snabbt. Han håller med polisen om att det finns ett visst personligt ansvar, men tycker inte att det är en ursäkt som håller.

von Seth säger att han själv kollade nästa lediga tid i Stockholmsområdet och då fick 1 november som första möjliga tillfälle.

– Det är inte så en rättsstat ska fungera, det är inte så en demokrati ska fungera.

3 kommentarer

  1. S: Att göra reklam för rysk vodka på Travel News är verkligen bedrövligt!! Det säger mycket av er!! Titta på bilden i top om ni inte förstår.
  2. Erik: Lägg ner nu Didrik. Det är smått patetiskt hur du håller på. Ja, det är svårt att hitta en tid för pass. Varför ska polisen ha en beredskapsplan för att svenskar har svårt att ha lite framförhållning. I 2½ år har man inte kunnat resa, och om den tiden inte räckt till att förnya sitt pass då är det f*n inte mer än rätt att man får vänta lite på en ny tid. Snacka om rättsstat och demokrati som om det gällde det något värre kriget i Ukraina. LÄGG NER!
  3. Urban: Erik: Håller helt med i din kritik.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024