Annons:

Phukets guvernör om parasollen: viss uthyrning ska tillåtas

Nytt besked från Phukets guvernör. Kooperativ, större kontroll, och särskilda zoner för parasoll. Så ska de turismrelaterade branscherna reglerares.

Myndigheternas reglering av de turismrelaterade branscherna i Phuket har pågått sedan sensommaren men exakt vad de nya reglerna innebär och vad som har varit tillåtet har länge varit ovisst.

Ett stort frågetecken har rört parasollerna och det har kommit rapporter om poliser som föst iväg turister med egeninköpta parasoll, trots information om att sådana ska ha varit tillåtna, det skriver resemagasinet Vagabond.

På torsdagen i förra veckan presenterade Phukets guvernör Nisat Jansomwong en plan på att återinföra en viss uthyrning av parasoll och andra verksamheter som till exempel massage.Det rapporterar de lokala tidningarna phuketgazette och phuketwan.

– Solstolar är förbjudna. Jag har talat med turister. Vissa vill ha dem, andra inte. Vissa familjer med unga barn behöver verkligen parasoll, det kommer de att få ha, sa Phukets guvernör Nisat Jansomwong enligt Phuketwan.

All verksamhet kommer dock att kontrolleras strikt. Uthyrningen får bara ske mellan klockan 9.30 och 16.30, parasollen får inte ta upp mer än 10 procent av stränderna och ska hållas inom begränsade zoner, försäljarna ska bära uniform och för att förhindra korruption på nytt så ska uthyrningen skötas av roterande represenanter från kooperativ.

– Tjänstemän från relevanta departement kommer att kontrollera försäljarna noggrant för att säkerställa att de följer reglerna. Dessa tjänstemän kan komma från lokala myndigheter, den kungliga flottan eller den thailändska turistmyndigheten, sa Nisat Jansomwong, enligt Phuketgazette.

Förutom att rensa upp bland de illegala verksamheterna som har kontrollerat solstolsuthyrningen har myndigheterna även försökt att eliminera den svarta taxiverksamheten. I somras anhölls ett 70-tal taxiförare som är anklagade för illegala hot och utpressningsförsök och myndigheterna arbetar för att införa ett system med reglerad taxa, där taxibilarna med licens märks ut genom gröna nummerplåtar.

De nya reglerna för stränderna kommer att införas för en provperiod och guvernören varnade för att reglerna kan ändras snabbt.

– Om någon av försäljarna bryter mot de nya reglerna så kommer jag att överväga på nytt huruvida vi borde tillåta några tjänster på stränderna alls, sa han.

Källor: Vagabond / Phuketgazette/Phuketwan

Kommentarer är stängda.